2013. június 21., péntek

A napforduló ünneplése 2013-06--21-22


A napforduló ünneplése 2013. június 21-22.

Nyári napforduló az északi féltekén
Téli napforduló a déli féltekén


Robbyne, Fehér Farkas

Sződd a hálót!

Fehér Farkas utazásai

Copyright © 2013 Robbyne. All Rights Reserved [Minden jog fenntartva!]
Weave the Web – Celebration of the Solstice  – June 20, 2013 – White Wolf Journeys – http://www.whitewolfjourneys.com/


A napforduló szertartások a legrégebbi ünnepeink közül valók, és visszadatálódnak a modern civilizáció kezdetéhez, valamikor 30.000 évvel ezelőttire. A hajdani emberek számára a napforduló egy misztikus és hathatós jelenség volt. Az északi féltekén ez a nap jelöli a Nap éves útja során elért legmagasabb pontot. Ez a Nap tetőfoka, és a mezők zöldellenek az új gabonával. Nyári napfordulatként ismertként, ez a fény ünnepe, egy napfesztivál, és a tűz az eleme a Napot jelképező ünnepnek. A nyári napfordulókor a leghosszabbak a nappali világosság órái és legrövidebbek az éjszakai órák, tehát ez egy erős és varázslatos nap a gyertya varázslathoz. A nyári napforduló színei az arany és a zöld. Az arany ünnepli a Nap erejét, a zöld jelképezi a természetet és a tündérek birodalmát.

Az ősök utazásokat tettek szent forrásokhoz és gyógyforrásokhoz a nyári napforduló idején, hogy elismerjék a nyár éltető esőit, melyek olyan fontosak a termésnek, mint a nap. Őseink hatalmas örömtüzeket emeltek ezen a napon, hogy megünnepeljék isteni kapcsolatukat a nagy központi nappal, az óriási égő csillag életerejét, mely bolygónkat fényesen, melegen és életben tartja. Ez egy jó idő emlékezni arra, hogy mi, csakúgy, mint a Nap, hatalmat tartogatunk, hogy tápláljunk és életben tartsunk, és hogy felelősséggel bírunk aziránt, hogy fényünket olyan ragyogóan hagyjuk, ahogy tudjuk. Ezen a napon hívjátok be a tűz elemét életetekbe, és engedjétek meg a tűznek, hogy elégessen mindent, melyet kinőttetek, mindent, mely többé nem szolgál benneteket. Bármit, ami megakadályozza, hogy fényetek fényesen ragyogjon. A tűz az, mely vad dolgokat növel bennetek, és az álmaink megjelenítéséhez szükséges fényt adja. Egy éjszaka, hogy megidézzük a gyönyörű mitikus lényt, Főnixet, az égi tüzek őrzőjét, hogy útmutatást kérjünk. Készítsetek egy oltárt napraforgókkal, sárga és narancsszínű gyertyákkal, édes süteményekkel és édességek / cukorkák ajándékaival a tündérkirályság számára. Adjatok hálát mindenért, melyet megalkottatok, és mondjatok érte köszönetet. Hatalmas az erő, melyet az ember megkaphat, ha a napfonat [szolár plexus] csakrát kiteszi pontosan a delelő napra a nyári napforduló napján, mialatt a Föld anyán fekszik. Érezni fogjátok a nap erejét energiával feltölteni benneteket, és a Föld anya szelídségét hangolni és egyensúlyba hozni benneteket. Bizonyosodjatok meg arról, hogy felajánljátok virágaitokat a látatlan világnak az édességgel együtt. Osszátok meg az édes süteményeket, és elmélkedjetek el utazásotok édességén.

A déli féltekén lévők számára ez a téli napforduló ünnepe, a kozmikus kerék fordulása, ahogy az ember felkészül, hogy kimenjen abba a csendbe / mozdulatlanságba, melyet a tél évszaka hoz el. A téli napforduló képviseli a régi nap-év halálát, és az új születését. A napforduló szertartásait gyakorolták többek közt az őshonos amerikai törzsek, a kelták, perzsák, ázsiaiak, maorik, afrikaiak, valamint számos más kultúra a világ körül. Az egyik módja annak, hogy közreműködjünk egy gazdagabb és harmonikusabb bolygó megteremtésében az, hogy felöleljük a szolgálatot, esetleg étel, vagy ruha adományozásával, vagy egyszerűen tegyünk fogadalmat arra, hogy valamilyen önkéntes munkát végzünk az elkövetkező hónapokban. Ébresszétek fel teremtő [kreatív] erőiteket, és engedjétek meg belső elképzeléseteknek olyan képek megteremtését, mely a hála, bizalom / hit, melegség, fény és termékenység érzéseit keltik. Ezek azok az energiák, melyek jellemzően összekapcsolódnak a téli napfordulóval. Hozzatok létre egy oltárt a sárga, narancs, vörös és aranyszín élénk színű gyertyáival, hogy hívjátok a nap visszatérését.

A téli napforduló estéjén képzeljétek el, hogy a sötétségben vagytok. Minden fényt oltsatok le, és csupán oltárotok gyertyáinak fényénél legyetek. Engedjétek meg érzékeiteknek, hogy a Földdé váljatok, és ismerjétek fel közelgő termékenységét. Képzeljétek el a Napot méltóságteljesen felemelkedni a horizonton, és engedjétek meg, hogy a fény körülvegye és áthassa teljes testeteket, új erőt adva, és meggyógyítva egész lényeteket. Kapcsolódjatok össze saját belső Napotokkal, hogy felmelegítse és táplálja saját belső Földeteket. Képzeljétek el szívetek belsejét, hogy az egy belső kert, egy hely, ahol reményeiteket és álmaitokat szövitek. Készítsetek elő egy kis tartályt földből és napraforgó magokból a szent földben, minden magnak minőséget adva, vagy egy bizonyos álmot, melyre vágyakoztok. A szent föld tartályát, mely most áldott állapotban van álmaitok magjaival, tartsátok szívetek fölé, és kezdjétek el elképzelni a Napot felkelni és erősebbé válni, és hogy ezek a magok áttörnek a Földön, és valóra válnak, jelképezve mindannak a megjelenítését [manifesztálását], melyet kutattok. Tiszteljétek a négy irányt, a levegőt, tüzet, vizet és a földet. Ismerjétek el azt, hogy ti vagytok az ötödik elem, a szeretet [szer-elem] kifejezésre juttatásai, illetve a hordozói az Istennő magjának, és mindannak, melyet ajándékoz: az egyensúlynak, összhangnak, szépségnek, a kreativitásnak és szenvedélynek. Szánjatok rá egy pillanatot, hogy köszönetet mondjatok a nagyobb erőknek azokért az áldásokért, melyeken túljutottatok, és azokért, melyek kikeltik / csírázzák azt is, aminek még lennetek kell. Ha lehetséges, üljetek le egy tűz elé, és érezzétek a melegséget behatolni minden sejtetekbe.

A telihold energiájában is benne vagyunk, ahogy érezzük hatását három nappal előtte – teljhatalmában 23-án lesz. Ez az utolsó telihold, mielőtt a Szaturnusz, a karma bolygója – amely az áttekintés ciklusában volt az elmúlt négy hónapig – egyenesen nem kezd el haladni július elején. A déli féltekén lévők számára szertartást fogunk elvégezni, tisztelve a szent tavat, mely a világ vízörvényeként szolgál, épp, mielőtt a Szaturnusz megkezdi az előrehaladó mozgását július 6-án, szombaton, a Rotopounamou tónál. [Ha további információt szeretnétek arról, hol találkozunk, kérlek vegyétek fel a kapcsolatot Robbyne-nal a honlapján megtalálható e-mail címen.]

Kívánva nektek gyönyörű napforduló ünneplést, ahogy tovább szőjük a hálót együtt.

Szeretet és szivárványok Új-Zélandról,

RobbyneHa szeretnél csatlakozni a „Sződd a Hálót” programjához, és meg szeretnéd kapni az elkövetkező eseményekről a friss információt, kérlek, vedd fel a kapcsolatot Robbyne-nal a www.whitewolfjourneys.com honlapon.


Copyright © 2013 Robbyne. All Rights Reserved [Minden jog fenntartva!]
Copyright – Minden jog fenntartva! Lemásolhatjátok és terjeszthetitek ezt az anyagot, feltéve, hogy nem változtatjátok meg semmilyen módon, kereskedelmi / jövedelemszerzési célokra nem használjátok fel a szerző írásos engedélye nélkül, a tartalom teljes marad, és tartalmazza ezt a szerzői jogi közlést. © Robbyne http://www.whitewolfjourneys.com/

Translated by / magyar nyelvű fordítás: Clarissa
Tudatosság – http://univerzumi-tudatossag.blogspot.hu/
Fénytevő – http://fenytevo.blogspot.com/


A szerzői jogokra vonatkozóan...


Az ezen az oldalon leközölt tartalmat felhasználni a szerző és a fordító írásos hozzájárulásával lehet.

Kérem minden olvasótól, használja józan ítélőképességét! Kérek minden bejegyzést egy bizonyos fokú tisztánlátással kezelni! Tehát, mindenki maga döntsön az üzenetek hitelessége felől. Mindenki vizsgálja meg az üzeneteket, és kérje ki Szíve véleményét, hiszen sosem téved!
A fordító / szerkesztő nem vállal felelősséget az üzenetek hitelességéért.
Hopi jóslat

"Amikor a madarak lehullnak az égből, és az állatok pusztulnak,

megannyi színből, osztályból, hitvallásból való emberek egy törzse érkezik majd meg a Földre,

akik cselekedeteik és tetteik által ismét zölddé változtatják a Földet.

Őket a Szivárvány harcosaiként fogják ismerni.”

Hopi jóslat [Forrás: www.earthwisdomfoundation.net]

Red Crow [Vörös Varjú] üzenete a világnak:

Indigenous Native American Prophecy (Elders Speak part 1)
(magyar felirattal)

https://www.youtube.com/watch?v=ZMLszxp4Js0